maandag 17 januari 2011

Websitetips - Tip 5: Laat zien dat je expert bent

Deze tip heb ik uit een BLT-workshop van Anne Raaymakers. Als mensen zien dat jij een expert bent op een bepaald vakgebied, willen ze je graag inhuren. Dit kan je het makkelijkste doen door het publiceren van artikelen. Hierin kan je achtergrondinformatie geven en laten zien dat je veel over een bepaald onderwerp weet. Ook jouw visie kan je zo goed weergeven. Je kan dit op twee verschillende manieren doen:

1. Bloggen op een aparte blog

Via een blogprogramma (zoals bijvoorbeeld http://www.blogger.com/) is het heel makkelijk om te beginnen met schrijven. Je kan vanuit dit blog een link leggen naar jouw website en andersom. Dit is ook goed voor de search engine optimization (relevante links!).



2. Artikelen plaatsen op jouw website

Je kan op een aparte pagina artikelen plaatsen om te laten zien wat je waard bent. Ook dit is gunstig voor seo omdat een website waar elke keer iets nieuws wordt geplaatst goed is! Natuurlijk kan je ook het artikel eerst in een nieuwsbrief versturen naar geïnteresseerden. Wat later plaats je deze dan op jouw site.


Het is slim om regelmatig te schrijven dan weten mensen wanneer ze iets nieuws kunnen verwachten. Bepaal zelf een frequentie die haalbaar is voor jou.

De inspiratie kan je het makkelijkste halen uit de vragen die jij van jouw klanten krijgt. Dat leeft en is dus een interessant onderwerp om over te schrijven.

Maar geef je dan niet alles al gratis weg? Voor een deel natuurlijk wel maar lang niet iedereen wil zich helemaal zelf verdiepen in elk vakgebied. Als jij op deze manier aantoont dat je hier veel vanaf weet, komen de klanten vanzelf.

http://www.anneraaymakers.nl/ (Twitter: @anneraaymakers)

3 opmerkingen:

  1. Hoi Olga, wat een leuk artikel en wat helemaal geweldig dat je aan de slag bent gegaan met mijn tips. Dank je wel voor de vermelding.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Olga, ik zie maar 2 tips en ben wel nieuwsgierig naar de andere 3 :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Niels,

    Leuk dat je reageert! Dit was tip nummer 5. De andere tips zijn in vorige blogs al gegeven. Als je rechts op het scherm bij labels op websitetips klikt, krijg je alle blogs met dit onderwerp. Veel leesplezier!

    Groetjes, Olga

    BeantwoordenVerwijderen